Followers

Thursday, April 20, 2017

Better late than never

Sebelum tidur dah plan siap siap before subuh kena jugak bangun sahur. Nak puasa tp kalau tak sahur nanti takut kena gastritis pula, tsk. Makanya gigih laa set alarm pukul 3 pagi. Awal kan nak bangun sahur even lauk dah siap masak?

Nak buat macamana, puasa kat mesir memang macam ni laa gayanya, sahur kena awal sebab subuh pukul 3.55 pagi. Ya ampunn, pening kepala lebih lebih lagi since dah jadi orang bini orang tahun lepas. Samada terawih ataupun bangun sahur. Hahaha. Tu belum cakap waktu berbuka lagi. In short, tempoh puasa kat mesir panjang berbanding malaysia.

Nak dijadikan cerita, sebelum tidur tu banyak sangat duk gelak gelak dgn QD so bila tidur tu sakan laaa mimpi macam macam sampai alarm pun tak dengar. Sedar sedar je dah 3.41 pagi! Ya Rabb! Ottoke. Tangan ni laju je capai botor air mineral tepi katil. Sambil minum sambil fikir sempat lg tak if nak makan nasi. Fikir punya fikir dalam masa seminit aku bangun dr katil pergi dapur cedok nasi. Tanpa niat nak diet, aku makan nasi satu senduk je dgn lauk sikit sbb nak cepat punya pasal. Makan makan makan pastu terus minum air. Gulppp. Azan. Fuh nasib baik weh!

After subuh tu naik katil balik sebab rasa malas nak study, nak mandi bsiap g kelas pun awal lagi. Biasa keluar rumah pkl 6.50 pg sebab nak kejar bas. Paling paling lambat pun pkl 7.30 kalau naik tramco (van bebudak kelas). Hmm tahu tahu lah bila naik katil je mata ni macamana. Confirm tertidur! Takpe, ada sejam lagi before pkl 5.15. 5.15 am nanti boleh laa bangun bersiap. Mandi, iron baju and etc.

*ALARM*

*snooze separa sedar*

*ALARM*

*snooze lagi*

Macamana ntah tetibe tersedar. Duhh! 7.30! Matilanak. Kelas pukul 8. Tramco pun dah nak jalan, bas apatah lagi. Nak g kelas ke tak ni. Cepat cepat kejut QD

"b, aaaaa dah 7.30, syg tlambat g kelas!"
"Laa macamana boleh lambat ni? Dah dah cepat g bsiap. Pakai baju yg takyah iron. Crepe ke.."

Part bagi idea pakai baju takyah iron tu dah bagus dah. Tp part "crepe" tu nak tgelak pun ada. Crepe kena iron bang.

Zasss. Siap!

Nak request uber, uber mahal. Careem pulak lambat sangat. Last last blari naik taxi. So yeah, lambat setengah jam masuk kelas. Kelas first pun dah habis. Sorry doctor! First time lambat ni. Hahaha. Harapnya benda sama tak berulang lah masa ramadhan nanti. Tlg doakan!

Monday, July 27, 2015

Little Monster

Jaga jaga. Empunya blog ini kembali gila untuk menulis entri seberapa banyak yang dia mahu. Lebih lebih lagi cerita pasal Mesir. Maklumlah, tinggal lagi 2 tahun lebih di bumi suci dalam debu itu. Dah habis belajar nanti rindu pula (hehs!)

Nantikan.


Thursday, January 2, 2014

First page.


Assalamualaikum.

Sebelum ni tak update sebab rasa dah muak bercerita dekat org. Tapi lately rasa banyak benda tak terluah so apa lagi, blog laaah jawapannya hahha!

Rasanya sepanjang hidup ni (cer teka dah bape tahun kite hidup), last year aaa paling mencabar, paling kuat diuji fizikal mental ceyy. Yang kena uji tu kite simpan elok elok ceritanya dalam diary kasi ada privacy gitu. Meh kite cerita yang best best je.

"Jom update wishlist"

Antara top 5 wishlist aku semestinya pasal Quezera (--collections k not --photography sbb kite mmg out terus bab photography ni ekeke). Kononnya tahun ni nak start serious dengan business. Buat apa penat lelah satu hari esok lusa kau buat derk lepas tu serious balik lepas tu main main balik, ok serious penat! Zzzz. So alangkah bagusnya aku istiqamah (islamik skit bunyinya), focus sejam dua per day je pun dah okay dari aku tinggal terus. Enjoy pun enjoy bila buat benda yang kita suka.

Ye laa, dulu dulu tak boleh nak aim jadi businesswoman sebab takde syarikat sendiri sobs sobs.

Buat benda yang memang kena buat & buat benda kita suka.

Medic & Business -- 2 benda berbeza tapi sangatlahhh kena focus + rajin + istiqamah.

Tahun ni plannye nak up kan Quezera. Mohon doa semua supaya aku sedar diri sikit tak tido lama lama sangat macam sebelum ni LOL.

Dan Alhamdulillah, malam tahun baru sangatlah menakjubkan. Permulaan yang bagus yayy!